Skip to main content

[Persbericht] Vlaamse overheid maakt frisse start met toegangscontrole van Nedap

Nedap persbericht

Groenlo, 5 november 2020 - De Vlaamse overheid heeft voor de beveiliging van haar kantoren in België en andere Europese landen gekozen voor AEOS-toegangscontrole van Nedap. Het bestuursorgaan is vanaf september 2020 een raamovereenkomst met een looptijd van zes jaar aangegaan met G4S, een channel partner van Nedap. In dit kader zal G4S de technologie van ruim 4000 deuren vervangen door AEOS. Het nieuwe AEOS-systeem is geschikt voor maximaal 50 softwaregebruikers en is voorzien van allerlei integraties, waaronder bezoekersbeheer, automatische nummerbordherkenning, mobiele lezers en QR-codelezers.
 

Geen lock-ins meer

Deze overeenkomst met G4S vervangt een verbintenis met de vorige leverancier, die in de loop van meerdere opeenvolgende contracten zijn technologie op meer dan 2000 deuren had geïnstalleerd. De Vlaamse overheid was op zoek naar een open systeem waarin ze de vrije keuze had in installateurs en te integreren technologieën.

 

Eén standaard in heel Europa

Een andere wens van de overheid was om haar systemen en processen te stroomlijnen. Via AEOS wilde ze een einde maken aan het grote aantal verschillende toegangscontrolesystemen dat momenteel op haar kantoren in gebruik is. Bovendien wilde de instantie gaan werken met standaard identifiers die overal in Europa gebruikt worden. 

 

Uitstekende service en schaalbaarheid

Als grote onderneming met verschillende teams van onder meer Project Managers, technici en programmeurs, heeft G4S alle capaciteit om een project van deze omvang en complexiteit tot een goed einde te brengen. En dat uiteraard met de uitstekende, snelle service en schaalbaarheid die de Vlaamse overheid verwacht.

Flexibiliteit rondom complexiteit

"We kijken ernaar uit om met G4S en Nedap aan dit project te werken", aldus Tom Van de Moer van de Vlaamse overheid. "Uit de uitgebreide gesprekken tijdens de aanbestedingsprocedure is voor ons duidelijk geworden dat ze systemen en service van hoge kwaliteit kunnen leveren. AEOS is flexibel genoeg om op elke locatie aan onze eisen te voldoen, hoe hoog ook, en biedt tegelijkertijd één standaard voor onze (inter)nationale processen." 

 
^